Bøjler

Bøjler

Nedgroede negle er kendetegnet ved ømhed eller smerter omkring neglen. Huden omkring bliver ofte rød, varm, hævet og betændt. Går man for længe kan det blive til en infektion som skal behandles med penicilin.


Årsagerne til nedgroede negle kan være fejlstillinger i fødderne eller tilspidsede sko der medfører at tæerne presses mod hinanden eller fodtøjet. Over tid vil dette ændre neglens vækstretning så neglen gror nedad. Forkert eller for kort klipning kan også medføre nedgroede negle. 


Nedrgoede negle behandles ved at lægge pres på neglen i den modsatte retning så den over tid retter sig igen. Da der er stor forskel på hvordan den nedgoede negl kan rettes har jeg foreskellige typer af bøjler.


Den mest almindelige form er en lille bøjle i stål der formes efter neglen. Bøjlen udøver et lille træk så neglesiderne løftes og symptomerne lindres oftest med det samme. Bøjlen skal tilrettes med jævne mellemrum indtil at neglen har fået sin naturlige form i hele neglens længde.


En anden form er komposit bøjler. Komposit er et syntetisk materiale der pålægges neglen, som derefter løftes en smule og hærdes under UV-lys. Komposit kan holde op til fire måneder og kræver ikke jævnlig tilretning. Komposit bøjlen sidder så fast at den skal fræses af i modsætning til metal bøjlen der kan tages af uden større problemer.


Begge metoder er smertefrie og generer ikke efter påsætning.